This content has been archived. It may no longer be relevant

voorbeeld wedstijdsfeer fotos

Wedstrijden

Er worden elk jaar 4 wedstrijden georganiseerd door de Nederlandse studenten turn bond (NSTB) en Studenten Sport Nederland (SSN).

De eerste wedstrijd van het academisch jaar is de ‘Nederlandse Studenten Turn Competitie 1’ (NSTC1), wordt gehouden rond november is een toestellen wedstrijd. Hierbij kun je bij elk toestel een prijs winnen. Er is ook een prijs voor all-round.
De toestellen bij een wedstrijd zijn voor de dames: Brug, balk, vloer (vierkant) en sprong en voor de heren: Brug gelijk, rek, ringen, vloer (vierkant), sprong en voltige.

De tweede wedstrijd is de NSTC2. Deze wordt vaak rond februari georganiseerd en is een meerkamp. Hierbij tellen alle toestellen mee voor je all-round score.

Meestal heb je kort daarna het ‘Nederlandse Studenten Kampioenschap’ (NSK) springen rond maart. Hierbij kan je zowel individueel als in een groep als beide, mee doen op alle spring toestellen.
De onderdelen op een springwedstrijd zijn individueel: Plank pegasus, Minitrampoline Pegasus, dubele mini trampoline en optioneel grote trampoline.
De onderdelen voor een groepswedstrijd zijn: plank pegasus, minitrampoline pegasus,

Om het jaar af te sluiten is er nog een NSK meerkamp rond Mei. Deze wekt hetzelfde als het NSTC2, alleen de organisatie is anders.

Vaak wordt er ook een interne wedstrijd georganiseerd door onze eigen WedCie. De regels van de interne wedstrijd zijn elk jaar anders.

Globale indeling wedstrijddag:
9.30 – 18.00 Wedstrijd in 2 of 3 rondes
18.00 – 20.00 Eten
20.00 – 03.00 Feest in thema
03.00 – 10.00 Overnachting en ontbijt

De wedstrijden worden georganiseerd bij ons of een van onze zusterverenigingen:

Wedstrijdvoorbereiding (andere pagina?)

Kies welk niveau je gaat doen, dit kun je zelf inschatten of vragen aan een trainer.

Reglementen

De reglementen die door de NSTB worden gebruikt wijken iets af van de reguliere KNGU reglementen. Hier kan je de laatste reglementen downloaden.

Handige overzichten

Uitslagen (andere pagina)

Deze komen meestal op de website van de NSTB te staan (hier) maar soms komen ze ook op de facebook groep met Nederlandse Studenten Turnverenigingen (hier).