Afgelopen weekend was het NSK (Nederlands Studenten Kampioenschap) meerkamp turnen in Groningen. Dit is net als de NSTC’s (Nederlands StudentenTurnCompetitie) een turnwedstrijd tussen alle studententurnverenigingen in Nederland, en soms ook één uit Belgie.

Dit is een leuk moment om te laten zien wat je kunt en hoe je je verhoudt tot andere studententurners. Ook zijn wedstrijden altijd heel gezellig, omdat iedereen het leuk vindt om hun vriend(in)en van de andere verenigingen weer te zien.

Aangezien er verschillende niveaus zijn, kan iedereen meedoen, of je nou al je hele leven turnt of pas in de zomer begonnen bent.

Op deze wedstrijd hebben de deelnemers van Pegasus goede resultaten neergezet: Yuan was tweede geworden in de Heren 4, Corine was tweede geworden bij de Dames 3, Mark was derde geworden bij de Heren 2 en Marcel was eerste geworden bij de Heren Veteranen.

Voor de precieze uitslagen van alle deelnemers kan je kijken op de gloednieuwe website van de NSTB (Nederlandse StudentenTurn Bond) www.nstb.nl.

Na de wedstrijd zelf was de dag nog niet afgelopen, want we bleven ook nog samen eten, feesten en slapen. Op zondagochtend ging iedereen weer voldaan naar huis. Dit was de laatste wedstrijd van het jaar, maar op 6 en 7 juni zijn de Funastics, georganiseerd door Linea Reacta uit Enschede, waarbij alle studententurnverenigingen weer samen zullen komen voor een dag met workshops en een feestje.